Dacă iubești tocurile, dar îți dorești ceva mai ușor și mai confortabil de purtat decât pantofii stiletto, atunci sandalele cu platformă sunt pentru tine. Spre deosebire de pantofii cu toc, pe care trebuie să mergi pe vârfuri pentru a-ți menține echilibrul, sandalele cu platformă îți susțin întreaga talpă. Unde mai pui că te salvează de fiecare dată când balerinii nu sunt suficient de eleganți pentru a fi integrați într-o ținută, iar tocurile sunt un pic prea mult? În acest articol vei afla despre cum să integrezi sandalele cu platformă în ținute diverse, care să te inspire în crearea look-urilor perfecte pentru vară.

  • Sandale cu platformă: cum le alegi în funcție de ținută
    • Cum alegi sandalele cu platformă în funcție de ținută
      • Ținuta casual
      • Ținuta elegantă
      • Ținuta sport
      • Ținuta office
      • Ținuta preppy
      • Ținuta glam
    • Cum alegi sandalele cu platformă: alte criterii de selecție
      • Cât de obișnuită ești să mergi pe tocuri?
      • Picior lat sau subțire?
      • Înaltă sau scundă?
      • Talpă ortopedică sau simplă?
    • Sandale cu platformă: 5 modele populare
      • Sandalele cu platformă cu toc gros Bottega Veneta
      • Sandalele Jimmy Choo snake print
      • Sandalele Marina Yachting cu accente argintii
      • Sandalele Celine
      • Sandalele Prada din piele împletită

Cum alegi sandalele cu platformă în funcție de ținută

Ținuta casual

Poți integra foarte ușor sandalele cu platformă într-o ținută casual alegând o pereche de blugi ripped și o bluză bufantă pe umeri, la care să adaugi o geantă oversized albă cu mânere maro.

O altă idee de ținută casual ar putea fi compusă dintr-o pereche de blugi scurți cu talie înaltă, un tricou larg cu imprimeu băgat în pantaloni și o geantă din denim, care să se asorteze cu pantalonii. Accesorizeaz-o cu niște cercei lungi și cu o brățară lată care se strânge pe mână, adaugă niște sandale negre cu platformă și ești gata pentru zilele călduroase de vară!

Ținuta elegantă

sandale cu platforma si toc Saint Laurent

Pentru a alcătui o ținută elegantă, poți să alegi sandalele cu platformă și toc Saint Laurent, la care să adaugi o rochie vaporoasă neagră, cu decolteu în „V”, pe care să o accesorizezi cu un pandantiv adânc, care să avantajeze decolteul. Sandalele cu toc cu platformă îți vor alungi picioarele, la fel ca și ținuta all black, așa că alege și o geantă neagră și discretă care să completeze ținuta.

Ținuta sport

sandale cu platforma Stella McCartney

Sandalele sport cu platformă pot fi integrate într-o ținută tomboy meets minimalism, meets streetwear, pentru un look clean și sporty. Cum? E simplu. Alege o pereche de pantaloni sport albi, cu vipușcă neagră, un cropped hoodie alb cu un mesaj scris cu litere negre și un rucsac negru de o formă neobișnuită. Adaugă la acest look o pereche de sandale cu platformă Stella McCartney, albe cu margini negre, care să completeze look-ul black and white și ești gata să defilezi prin cartier arătând de milioane și simțindu-te super-confortabil.

Ținuta office

Sandale cu platformă la birou?! Da, se poate, dar depinde și de dress code-ul locului tău de muncă. Dacă acesta permite stilul business casual, atunci ai noroc! Poți purta o pereche de sandale cu platformă nude, pe care te sfătuim să le asortezi cu haine în aceeași culoare, dacă vrei să adaugi o notă de eleganță fără ca piesele pe care le porți să fie ele însele elegante. Asortează sandalele cu o fustă plisată crem, peste genunchi și cu o cămașă bej și ai dat lovitura!

Bineînțeles, nu e neapărat nevoie să te îmbraci monocrom, dar sfatul nostru este să optezi măcar pentru culori considerate neutre în lumea fashionului, cum sunt bleumarinul, albul, negrul, cremul și griul. Încearcă să păstrezi sandalele de damă cu platformă ca singur element care iese din zona business și aduce ținuta într-o zonă casual. De aceea e bine să renunți la blugi și să optezi mai degrabă pentru niște pantaloni cu dungă, care se termină deasupra gleznelor.

Ținuta preppy

tinuta preppy

Dacă stilul tău este preppy, fii fără grijă! Poți compune numeroase ținute care să îți reflecte stilul. Dacă ești curajoasă și nu ți-e frică să combini șosetele cu sandalele cu platformă din piele, atunci poți opta pentru niște șosete mint green, pe care să le asortezi cu un hanorac în aceeași nuanță, la care să mai adaugi o pereche de pantaloni scurți de un oranj pal și o bluză vaporoasă, feminină, cu guler din dantelă. 

Un astfel de artificiu stilistic îți aduce nu doar beneficiile estetice, dar are și avantajul că îți va împiedica piciorul să alunece din sanda. Accesorizează ținuta cu un colier și o brățară din perle și vei putea arăta tuturor că poți avea un stil preppy și curajos din punct de vedere stilistic în același timp.

Ținuta glam

sandale argintii cu platforma Sergio Rossi

Pentru un look glam, ai nevoie de niște sandale argintii cu platformă Sergio Rossi, de o fusta din tulle albă sau pastelată cu talie înaltă și de un top mulat din paiete argintii. Cu o astfel de ținută poți merge chiar și în club, dar este foarte potrivită și ca ținută de zi. În definitiv nu ai nevoie de o ocazie specială ca să te îmbraci mai deosebit, când poți sărbători orice mic succes personal sau profesional aruncând pe tine câteva haine mai fancy care să-ți reflecte stilul original.

Accesorizează această ținută cu un clutch alb din piele și cu bijuterii din argint, cum ar fi niște earcuffs cu aripi, care să-ți îmbrace frumos lobul urechii și o brățară lată care să îți joace pe încheietura mâinii.

Cum alegi sandalele cu platformă: alte criterii de selecție

Cât de obișnuită ești să mergi pe tocuri?

Dacă nu ești foarte obișnuită să mergi pe tocuri, te sfătuim să alegi acele sandale cu platforma dreaptă sau cu înclinație foarte mică, astfel încât să nu te trezești în situații neplăcute dacă trebuie să porți respectivele sandale pentru o perioadă mai lungă de timp. În cazul în care ești sigură pe tine pe tocuri, atunci ai noroc: poți purta chiar și sandale cu platformă înaltă, pentru că nimic nu te va opri.

Picior lat sau subțire?

Uneori, sandalele cu platformă pot fi nepotrivite pentru picioarele prea subțiri sau prea late. De aceea e bine să faci cât mai mulți pași atunci când le probezi în magazin, sau acasă în cazul în care le cumperi online. Un picior prea subțire va aluneca din platformă și degetele îți vor ieși afară, creând un aspect inestetic. De asemenea, dacă ai piciorul lat, încearcă să găsești niște sandale cu platformă mai chunky, care să nu îți „sugrume” talpa piciorului, pentru că altfel riști să faci bătături din cauza lor.

Înaltă sau scundă?

Dacă ești înaltă, poți purta absolut orice model de sandale cu platformă. Dacă, în schimb, dorești să îți alungești optic silueta, pot apela la un truc foarte simplu: alege sandalele cu platformă monocrome, preferabil cât mai apropiate de culoarea pielii tale, care să te alungească atunci când ai picioarele dezgolite. De regulă, platforma are altă culoare decât restul sandalei, dar găsește-le pe cele monocrome și nu vei regreta!

Talpă ortopedică sau simplă?

În cazul în care ai picioarele sensibile, făcând adesea bătături, dureri de spate, de călcâi, sau de talpă, cel mai probabil ar fi indicat să îți alegi niște sandale cu talpă ortopedică, astfel încât să nu îți strici postura și să ai grijă de picioarele și de sănătatea ta.

Sandale cu platformă: 5 modele populare

Sandalele cu platformă cu toc gros Bottega Veneta

sandale cu platforma si toc gros Bottega Veneta

Sandalele cu platformă și toc gros Bottega Veneta sunt foarte versatile, putând fi integrate și în ținute glam, casual sau elegante. Mulțumită tocului lor chunky, ele adaugă stabilitate, iar talpa lor rotunjită la vârf permite mai multă mobilitate. Deși în lumea fashionului circulă zvonul că sandalele cu platformă albe ar fi dificil de integrat într-un look, cu siguranță nu poți da greș dacă alegi nonculori sau culori neutre pentru restul ținutei.

Sandalele Jimmy Choo snake print

sandale Jimmy Choo

Sandalele Jimmy Choo cu platforma de 11 centimetri la călcâi sunt ideale pentru a-ți accesoriza acele piese vestimentare cu snake print pe care le ai în garderobă, fie ele fuste, topuri sau pantaloni mulați. Fashionable și comode, sandalele sunt perfecte pentru a ieși în evidență în ținute de vară lejere și atrăgătoare.

Sandalele Marina Yachting cu accente argintii

sandale Mariana Yachting

Sandalele Marina Yachting cu accente argintii sunt nu doar ieftine (un adevărat chilipir!), ci și foarte accesibile inclusiv pentru femeile care nu sunt foarte obișnuite să meargă pe tocuri, întrucât au o platformă aproape dreaptă, cu o înclinație foarte mică. Ele sunt perfecte pentru a accesoriza acea geantă argintie pe care o ai în garderobă, sau poate chiar și topul din material argintiu care cade pe corp în falduri elegante.

Sandalele Celine 

sandale Celine

Sandalele Celine din piele cu print de crocodil sunt foarte chic, întrucât sunt nu doar uni, dar au și acele nituri pe talpă și pe marginea platformei care le dau un aer de je ne sais qoui. Aspectul de lemn ars al platformei intră în perfectă armonie cromatică cu pielea maro cu print de crocodil al baretelor de la degete și din jurul gleznei. Poartă-le alături de o rochie casual de culoare verde smarald și cu o brățară lată din piele maro, sau poate chiar un neck choker și vei arăta ca o forest fairy urbană.

Sandalele Prada din piele împletită

sandale Prada

Sandalele Prada sunt absolut fabuloase cu toate acele detalii din piele împletită și inserțiile din platformă cu o lucrătură foarte fină. Fiind negre, acestea vor merge la aproape orice și îți vor da acel aer de prințesă războinică, pe care îl poți amplifica alegând accesoriile potrivite, cum ar fi o brățară lată metalică și un pandantiv metalic supradimensionat și tribal în zona gâtului. Dacă ai părul lung, gândește-te la hairstyling-ul vikingilor și împletește-l în așa fel încât să fie un pic messy și wild.

Oricare ar fi preferatele tale, e clar că sandalele cu platformă nu trebuie să lipsească din garderoba ta capsulă. Versatile, comode și perfecte pentru ținutele răcoroase, acestea sunt încălțările ideale pentru a te delecta într-o zi de vară, chiar dacă nu știi încă ce te așteaptă. Lasă-te surprinsă de prietenele tale sau de partenerul tău și spune „Da” tuturor activităților pe care ți le propun (o seară romantică un restaurant, o plimbare lungă, o vizită la un parc de distracții), pentru că nimic nu te poate lua pe neașteptate atunci când porți sandale cu platformă!