Una dintre cele mai asteptate colaborari din moda acestui an a fost lansata oficial. Colectia capsula formată din 33 de piese include celebrele tricouri replica de fotbal, treninguri si pantaloni cu dungi si, in cele din urmă, variante colaborative ale unor celebri sneakersi Balenciaga, cum ar fi Triple S. Se spune ca Adidas x Balenciaga a fost planificata si creata de directorul creativ Demna. Vorbind despre colaborare, el a spus: „Am vrut intotdeauna sa folosesc cele trei dungi si logo-ul adidas. Cand eram copil, aveam un trening Adidas, iar acela a fost cel mai important moment in moda pentru mine.”

In ultimii ani, Adidas a facut o mare incursiune in industria modei de lux, colaborând cu branduri extrem de populare precum Prada și Gucci. Balenciaga este cea mai recenta colaborare de lux de la brandul cu trei dungi.

„O colaborare intre Balenciaga și Adidas recontextualizeaza elemente de imbracaminte sport care au făcut parte din limbajul creativ al Balenciaga. Linia de ready-to-wear, pantofi, genti, bijuterii și accesorii poarta un logo sportiv sau un logo trefoil peste numele Balenciaga, in scrisul Adidas cu litere mici”, spune Balenciaga.

La o prima privire, colectia aminteste de piese clasice Adidas, insa croiala treningurilor, tricourilor, bluzelor cu gluga si a altor elemente vestimentare seamana mai mult cu stilul principal al Balenciaga. Articolele din denim, jacheta oversized MA-1 si colectia de genti se indreapta mai mult in acea directie, in timp ce accesoriile – cum ar fi sticlele de apa si caciulile – se inspira mai mult din expertiza Three Stripes.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste incaltamintea, stilurile clasice Balenciaga sunt la conducere, cu o mica influenta de la Adidas. Pe langă clasicele modele Triple S si Sock Runner, cei doi au creat, de asemenea, stiletto-uri si pantaloni sport cu toc.