adidasi nike originali

Imaginează-ți o zi obișnuită din viața ta care este pe cale să devină mai bună. Deschizi Facebookul sau Instagramul și scrollezi liniștit printre poze cu pisici, știri politice și urări în care sunt etichetați încă alți o sută de oameni. Până aici, nimic neobișnuit. Deodată, mare cât tot ecranul telefonului tău, apare o reclamă care îți ia ochii. Brandul promovat promite că îți va vinde la un preț incredibil de bun adidași originali. Ești pregătit să pui perechea preferată în coșul de cumpărături virtual, când se instalează îndoiala. „Cine sunt aștia care îmi promit adidași originali pentru atât de puțini bani?”, te întrebi. Apoi revii asupra ideii și te gândești că poate n-au reușit să vândă tot stocul pregătit pentru Black Friday. Totuși, cauți online date despre magazinul virtual cu oferte parcă prea bune să fie adevărate. „Ăștia sunt adidași originali sau fake?” 

Și uite așa pierzi câteva minute bune, într-un schimb de replici în sinea ta, care mai mult te contrariază decât fac lumină în jurul întrebării Cum distingi sneakerșii de brand de cei contrafăcuți?

Recunoști scenariul de mai sus? Ai trecut vreodată prin el? Dacă răspunsul este unul afirmativ, înseamnă că acest material te va scăpa de el odată pentru totdeauna. Ți-am pregătit în articolul de mai jos toate informațiile care te vor ține departe de perechile contrafăcute de adidași de pe piață. Iată cum poți distinge pantofii sport originali de cei fake în câteva secunde!

adidasi nike albi

Verifică sursa

Dacă ai aflat de firma care vinde pantofii sport de pe rețelele de socializare, intră pe pagina magazinului virtual și verifică numărul de likeuri, recenziile și comentariile pozelor postate pe profilul acestuia. În cazul în care activitatea este una limitată, ar fi bine să îți pui câteva întrebări. În situația în care brandul pare să fie unul apreciat, poți avea încredere să comanzi și tu de pe el.

Dacă vrei să cumperi de pe un site cu care nu ești familiarizat, asigură-te că firma permite plata atât online, cât și ramburs. Și poate că asta ar fi cea mai bună variantă pe care să o alegi, în cazul în care nu ai comandat încă de pe acel site, să optezi pentru plata ramburs și deschiderea pachetului la livrare. Chiar dacă această opțiune este ceva mai scumpă decât celelalte, îți va scuti mult mai mulți bani și nervi, în cazul în care brandul de la care comanzi este unul neserios sau unul care comercializează pantofi sport bărbătești sau de damă contrafăcuți.

Fii atent la cutie

Ambalajul este cel care ți-ar putea da primul semn că perechea de adidași comandată nu este una originală. De aceea, e foarte important să o verifici cu atenție imediat ce ai intrat în posesia perechii de pantofi sport.

Cel mai simplu este să intri pe siteul oficial al producătorului de încălțăminte și să cauți poze cu cutiile pantofilor sport pe care acesta îi comercializează. În paralel, ține aproape și poza cu cutia perechii pe care vrei să o comanzi de pe un site despre care nu știi prea multe. Analizează, în oglindă, detaliile celor două. Alocă-ți timp să treci în revistă eticheta lipită pe cutia de pantofi, codul CPU, fonturile folosite pentru textele imprimate pe cutie, eticheta de vânzare cu amănuntul, dar și alte detalii care ar putea trăda o pereche de pantofi contrafăcuți, așa cum pot fi nuanțele folosite în designul cutiei.

Companiile mari NU fac greșeli pe ambalaj, deci dacă există un defect mare pe care îl sesizezi pe cutie, cum ar fi tipul sau dimensiunea acesteia, atunci poți spune cu siguranță că acea pereche de pantofi nu este altceva decât o replică.

Din păcate, cu cât este mai cunoscut brandul de ale cărui produse vrei să te bucuri, cu atât sunt mai mari posibilitățile ca pantofii tăi preferați să fie unii contrafăcuți.

adidasi nike rosii

Verifică eticheta interioară

Etichetele se numără printre cele mai frecvente greșeli pe care cei care creează replici ale pantofilor sport originali le fac. Puține lucruri pot oferi autenticitatea unui articol de încălțăminte. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici codul UPC. Acest număr va fi același pentru FIECARE pantof de aceeași dimensiune. Poți verifica autenticitatea unei perechi de adidași comparând datele înscrise pe eticheta de pe limba pantofilor cu cele imprimate pe limba pantofilor unui prieten, de exemplu.

Urmează informațiile despre producție. Toate produsele fabricate sunt supuse unor reglementări. Pantofii sunt realizați în fabrici specifice, la anumite date și conțin un număr uniform de producție, pe care îl vei întâlni pe etichetă în partea stânga jos. Numerele ar trebui să fie relativ apropiate.

Singura excepție este numărul de producție 99999999, care este codul pentru probă, folosit atunci când producătorii realizează un eșantion pentru lansarea unor articole promoționale și de testare.

adidasi nike dama

Pantofii tăi miros a ceva toxic?

Acest pas ar putea suna ca o glumă, dar este o metodă excelentă și rapidă prin care poți determina într-o secundă dacă pantofii tăi sport sunt originali sau fake. Adidașii contrafăcuți au un parfum înțepător, pe care îl poți sesiza imediat ce deschizi cutia lor.

Pantofii sport fake tind să fie confecționați din materiale mai ieftine decât omologii lor autentici și, din acest motiv, parfumul acestora este unul foarte diferit.

Fă un research temeinic!

Acesta este și cel mai important pas pe care îl vei avea de făcut dacă vrei să te asiguri că pantofii pe care te pregătești să îi comanzi sunt unii originali. Nu te baza niciodată doar pe opiniile altora pentru a verifica achiziția. Urmărește și câteva tutoriale în care ți se va explica concret cum se pot diferenția adidașii fake de cei originali.

Analizează prețul

Acest pas este unul foarte simplu. Dacă pare prea frumos să fie adevărat, ai în fața ta o pereche de adidași fake. Nu te mai minți și acceptă realitatea, nu pica în capcana falsurilor. Îți vei mulțumi mai târziu.
Dacă în reprezentanțele marilor branduri perechea ta este la 450 de lei, iar tu o găsești la doar 150 de lei pe un site de pe care nu ai cumpărat niciodată, nu te bucura. Cel mai probabil, ești pe cale să comanzi o pereche de pantofi sport fake.
Chilipirurile nu sunt întotdeauna ceva pe care ți-ai dori să dai banii, așa că e nevoie să fii foarte atent la diferențele de preț.

street style

Urmărește detaliile pantofilor

Marile branduri nu vor scoate niciodată spre vânzare perechi de pantofi cu defecte. Din contra, persoanele angajate în cadrul acelor firme pe postul de controlori tehnici de calitate sunt foarte exigente, tocmai pentru că pun atâta preț pe calitate.
Verifică, așadar, finisajul tălpilor, eventualele cusături imperfecte, culorile și poziționarea acestora pe pantofi, dar și detaliile din interiorul perechii pe care o ții în mână, care ți-ar putea trezi niște semne de întrebare.

Fii atent și la greutatea pantofilor

De cele mai multe ori, pantofii sport fake vor fi mai ușori decât cei originali. Acest lucru se întâmplă din pricina faptului că firmele care copiază modelele marilor branduri folosesc materiale de o calitate net inferioară celor utilizate în fabricile consacrate.

Acesta a fost ghidul nostru care te va ajuta să deosebești sneakerșii originali de cei fake. Atunci când vrei să fii sigur că ceea ce cumperi este un produs autentic, caută încălțăminte pentru bărbați sau încălțăminte pentru femei pe B-Mall.ro.