largirea pantofilor

Poate că nu te-ai gândit atât de des la cât de lejer îți va veni noua pereche de încălțări pe care ai văzut-o pe rafturile unui magazin și apoi nu o mai puteai vizualiza decât în dressing-ul tău. Totuși, a alege încălțămintea potrivită este vital atât pentru ținutele tale, cât mai ales pentru starea de sănătate.

Efectele nefaste ale pantofilor strâmți

Pot apărea multe probleme medicale în cazul în care nu ne alegem pantofi de mărime potrivită. Mai mult decât atât, ele riscă să se agraveze și să-ți afecteze în mod semnificativ calitatea vieții. Printre principalele consecințe ale purtării consecvente de încălțăminte prea strâmtă, enumerăm:

  • Deformarea și suprapunerea degetelor de la picioare;
  • Unghii crescute în carne;
  • Scurtarea tendonului lui Ahile, fapt care poate duce la probleme ortopedice complexe;
  • Rănirea fibrei musculare din zona oaselor tarsiene și metatarsiene (în zona degetelor de la picioare).

La fel ca și purtarea de încălțăminte strâmtă, uzul regulat al pantofilor cu toc poate să crească presiunea din zona degetelor, ducând la efectele nefericite pe care le-am descris mai sus.

Totuși, chiar dacă porți încălțăminte comodă de regulă și îți limitezi timpul petrecut pe tocuri înalte, există anumite riscuri. Imaginează-ți că ai văzut cea mai frumoasă pereche de pantofi cu putință. Te gândești la toate metodele în care o vei asorta și la complimentele pe care le vei primi de la apropiați și chiar și de la persoanele de pe stradă. Însă, în momentul în care deschizi coletul și probezi pantofii cu entuziasm, îți dai seama că, deși potriviți, degetele tale de la picioare nu au spațiu de mișcare.

O altă situație inevitabilă este aceea a sarcinii. Numeroase femei reclamă faptul că măsura la încălțăminte le-a crescut pe timpul celor nouă luni. Dacă ești mămică și nu mai poți purta încălțămintea de care te-ai atașat cel mai mult, nu te îngrijora! Vei putea să porți din nou, fără nicio complicație, încălțările tale favorite.

Noi suntem aici să-ți spunem că ai toate șansele să porți pantofii de vis într-un mod sănătos – trebuie doar să urmezi câteva trucuri de lărgire.

freedom

Cum se lărgesc pantofii?

Atunci când fabricația pantofilor sau schimbările corporale prin care treci te lasă cu o pereche de încălțăminte mult prea strâmtă, poți apela la diverse metode. Nu te gândi că vei petrece mult timp alături de un meșter cizmar – acestea sunt metode fezabile chiar la tine acasă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pune pantofii la rece

Dacă întrebi pe cineva ce e de făcut, cel mai probabil îți va răspunde să pui încălțările la frigider. Noi ne-am gândit la o metodă mai specifică (și cât se poate de eficientă): cea a pungilor cu gheață. Umple mai multe pungi cu apă (în principiu, cam pe sfert) și ai grijă să fie închise ermetic. Odată ce le-ai închis, pune-le în pantofii pe care vrei să-i lărgești și lasă totul la congelator vreme de câteva ore. Volumul crescând al apei înghețate va face pantofii să se dilate, astfel încât ei vor deveni mult mai ușor de purtat odată ce închei procedura.

Metoda foehn-ului

De la temperaturi cu minus, ajungem la căldură, prin metoda uscătorului de păr. Înarmează-te cu șosete groase – trebuie să te plimbi puțin prin casă încălțat atât cu ele, cât și cu pantofii pe care vrei să-i lărgești. Deși aceste momente vor fi incomode, efectul va merita cu siguranță. În timp ce porți această combinație, pune în priză foehn-ul și suflă aer cald peste pantofi, până când vei simți că se dilată materialul folosit la încălțăminte.

Atenție: Dacă pantofii pe care-i lărgești sunt din piele, tratează-i în prealabil cu creme, pentru a evita deteriorarea materialului.

Folosește alcool

De această dată, purtarea șosetelor groase reprezintă etapa finală a lărgirii. Înainte de asta, pune puțin alcool pe câteva dischete demachiante. Întinde alcoolul cu ajutorul dischetelor în interiorul pantofului. După aceea, înarmează-te cu șosetele și mergi prin casă până ce știi sigur că încălțămintea s-a lăsat.

Ia crema hidratantă din dulap

După neobișnuita metodă a alcoolului, ajungem la una dintre cele mai intuitive căi de lărgire a pantofilor: crema hidratantă pentru față sau corp. Această tactică este cel mai eficientă pentru încălțămintea din piele. Masează ușor atât suprafața internă, cât și pe cea externă a pantofului, până când simți că a reușit să se lărgească.

natura

În încheiere

Trăim într-o cultură a îngrijirii de sine, cunoscută mai ales sub forma din limba engleză, self-care. Este, cu siguranță, important să avem grijă de trupurile noastre – și, oricât de puțin ne-am gândi la sănătatea picioarelor noastre, ea este crucială pentru o calitate ridicată a vieții. În afara metodelor de lărgire a pantofilor pe care ți le-am descris mai sus, îți recomandăm să fii întotdeauna atent la stările de disconfort sau chiar de durere pe care ți le pot pricinui pantofii. Totodată, evită purtarea prelungită a tocurilor înalte sau a încălțărilor din materiale foarte rigide.