Gentile, liant intre moda clasica si cea actuala – Mark Jacobs, Chanel si multi alti favoriti
Adorate de mii de femei, purtate in fiecare zi, in sute de combinatii vestimentare, gentile sunt pentru orice femeie un accesoriu nelipsit, ce ocupa un loc special in lista de preferinte. Mai cu seama ca gentile sunt o altfel de arta intrucat vin in diverse forme, culori si au detalii dintre cele mai surprinzatoare – o demonstreaza marii designeri cu ale lor creatii.
Gentile au fost mereu un element practic, dar si un simbol al statutului. Cu cat era mai decorata, cu atat mai bogata era considerata purtatoarea. In timpul aristocratiei geanta era de mici dimensiuni, ca pungutele, purtate mai degraba la incheietura mainii. Erau necesare pentru a avea la indemana pudra parfumata mai ales, bani, bijuterii sau parfumuri, dat fiind ca predomina problema igienii personale in acea vreme. Abia pe la finele sec. XVII apar si gentile ce par ca sunt deja mai apropiate de cele pe care le avem si le admiram in prezent.
Genti brodate
Brodate si decorate in fel si chip au fost gentile populare in sec. XVIII. Imediat dupa ce caile ferate au devenit un mijloc de transport tot mai accesibil, pentru ca femeile aveau nevoie de genti potrivite pentru calatorii, apar noi modele. O adevarata revolutie a gentilor ce punea accent si pe functionalitate. Tot acum apar si gentile din piele si servietele incapatoare pentru cele care lucrau.
Iar ritmul de evolutie a acestor accesorii continua sa surprinda. Dupa Primul Razboi Mondial femeile sunt mai libertine, pot calatori mai mult si apare in moda vremurilor geanta de tip plic, purtata in mana. Tot in aceasta perioada marcant este ca incep sa apara preferinte de coordonare intre tinuta si geanta in plan cromatic. Gama de culori si materiale ce erau folosite pentru realizarea gentilor creste in ritm alert. In jurul anilor 30 deja apareau modelele celebre de genti pe care si astazi le avem pe piata.
O data cu Al Doilea Razboi Mondial utilitatea gentilor incepe sa fie un interes major. Acum este vremea gentilor de umar in mod special, cele simple si rigide precum ale soldatilor, fara decoratiuni. Era o necesitate de adaptare la context. Insa in anii 50 revine stilul feminin si accesoriul acesta devine mai popular. Altfel spus, acum este timpul sa spunem ca gentile isi castigasera statut de must have, gratie stilurilor elegante pe care mari branduri le creau: Hermes, Chanel sau Dior.
Gentile din vremurile moderne
La ora actuala vorbim cu mai multa lejeritate despre moda gentilor. Sunt in continuare dorite modele consacrate de la mari case de moda. In era moderna vorbim despre genti definite de mobilitate. Sunt populare si gentile adaptate, destinate publicului masculin.
Aceste accesorii sunt in pas cu evolutia societatii, evolueaza in acelasi ritm cu marile case de moda, de design si o data cu tehnologia am putea spune. Acum vorbim despre necesitatea femeii moderne, ce iese din tipare, despre cea care nu se lasa intimidata de taskuri multiple, activa, care nu se limiteaza la a fi casnica. Este versatila, dinamica, femeie de cariera si are nevoie de genti potrivite pentru fiecare stare a sa, pentru fiecare context in care se va regasi.
Old and gold – gentile de o eleganta clasica Birkin
Geanta Hermes, imposibil sa nu fi auzit de ea, este printre cele mai scumpe din lume. De o eleganta atemporala, o geanta Hermes poate valora o mica avere. Despre celebra The Birkin Bag putini stiu ca a luat nastere in 1837 cand Thierry Hermes, un german crescut in Franta, a creat modelul acesta. Acum poate valora si pana la 150.000 de dolari.
O alta piesa de top la brandul Hermes este un Birkin cu diamant si lacatul specific realizat din aur de 18 karate, geanta in sine fiind din piele de crocodil.
Gentile Birkin iau nastere din stil practic, cand actrita Jane Birkin se intalneste intamplator cu presedintele Hermes de la acea vreme – aceasta se plangea de necesitatea unei genti mai practice pentru femeile mame, care sa fie si eleganta in acelasi timp.
Gentile Mark Jacobs
Mark Jacobs este unul dintre cele mai populare branduri din SUA. Una din gentile cu care probabil va ramane in istorie este Carolyn Crocodile Bag, ce a fost vanduta cu 50.000 de dolari. Nume mari din scena persoanelor publice adora si promoveaza acest brand – Curtney Cox, Gwen Stefani, Kirsten Dunst, David Beckham.
Chanel, un alt nume iubit
Nu esti o adevarata impatimita a modei daca nu detii o geanta Chanel. Este unul dintre cele mai indragite branduri si nu dezamageste nici la capitolul genti. Totusi gentile acestui brand nu sunt atat de scumpe, pe cat sunt de faimoase. Modelul clasic cu care a ramas in istoria modei apare in sec. XX. Genti Chanel au purtat marile doamne ale lumii, precum si celebritati pe covorul rosu.
Celine, my love
Un alt tip de geanta remarcabila este de la Celine. Este mai degraba definitorie pentru stilul office, elegant. Pe nisa aceasta Celine dateaza inca din 1945 cand a fost deschis primul magazin in Paris. Mizeaza pe eleganta simpla de multe ori, asa cum iti poti da seama si din modelele de genti din piele de acest gen disponibile in cadrul eshop-ului nostru.
Printre vedetele de peste hotare se pare ca este unul din cele mai dorite branduri astfel incat Celine este automat asociat ca fiind brandul celebritatilor.
Valentino, Louis Vuitton sau Prada
Sunt nume mari, care vand poate cel mai mult si invart sute de milioane de dolari. Sunt pioni de baza ai nisei, desi culmea, creatiile acestora nu sunt poate cele mai scumpe vreodata create. Poate ca tocmai acesta este secretul, ca aceste branduri sunt si accesibile. Le gasesti si in selectiile noastre de produse: genti Valentino aici, Prada aici.
Piese unice, genti care sa se potriveasca personalitatii si care sa te scoata in evidenta ai de unde alege. Conteaza sa ii dai farmec prin alegerea corecta, ce tine cont de stilul tau si de amprenta ta unica in materie de combinatii vestimentare.