Tommy Hilfiger vs Ralph Lauren

Tommy Hilfiger vs Ralph Lauren

Branduri iconice precum Tommy Hilfiger sau Ralph Lauren se bucura de o fascinatie din partea pasionatilor de fashion. Datorita renumelui pe care il poarta, cele doua marci se impart intre preferintele cumparatorilor, fiind uneori dificil de ales intre cele doua.

Am realizat o mica paralela intre cele doua, pentru a scoate in evidenta ce au in comun dar si ce le diferentiaza din prisma colectiilor de haine, tipurilor de produse, influenta brandului in societate si alte detalii interesante.

Ce brand a aparut primul, Tommy Hilfiger sau Ralph Lauren?

In 1969, liceeanul Tommy Hilfiger se initiaza in lumea modei si deschide un lant de magazine numit “People’s Place” in New York, locul in care s-a nascut. Tarziu, in 1984 apare corporatia Tommy Hilfiger, ce avea sa aduca o faima nemaibanuita.
Tot in aceeasi perioada a aparut pe piata si brandul Ralph Lauren, in 1967.

Tommy Hilfiger
Click pentru produsele Tommy Hilfiger

 

Ce au in comun?

In primul rand, tipul de produse pe care le creeaza si comercializeaza Tommy Hilfiger sau Ralph Lauren, cuprinde categorii comune: haine pentru copii, haine pentru femei, tinute pentru barbati – elegante sau sport, accesorii precum ceasuri sau ochelari. Un alt lucru in comun pe care il ofera publicului sunt parfumuri exclusiviste si foarte cautate.

Colectia Ralph Lauren pentru femei (LAUREN by Ralph Lauren) o puteti gasi in intregime aici: https://www.b-mall.ro/lauren-by-ralph-lauren

O caracteristica nu foarte populara a celor doua branduri, este crearea de piese de mobilier. Mobilierul se incadreaza intr-un tipar de lux, potrivit unui public aparte.

La nivel de corporatie, ambele sunt implicate intr-o multime de activitati filantropice, Tommy Hilfiger sustine campanii precum War Child sau Save the Children.
Corporatia Ralph Lauren initiaza campanii umanitare si fundatii caritabile pentru victimele cancerului la san.

Ambele, Tommy Hilfiger si Ralph Lauren au fost implicate in niste scandaluri destul de delicate pentru imaginea lor. In cazul Tommy Hilfiger s-a iscat o valtoare mediatica privind o filmare cu camera ascunsa in fabricile in care se realizau haine din blana naturala si care continea o imagine foarte neplacuta cu iepuri. Acest minus al reputatiei a incercat sa fie reparat prin sustinerea publica a retragerii activitatii Ralph Lauren din acele fabrici.

Nici Ralph Lauren nu a scapat de scandaluri, ei fiind criticati pentru atitudinea superficiala asupra infatisarii feminine, concediind modelul Flippa Hamilton pentru ca nu slabeste si nu incape in hainele RL. Modelul cantarea 54 kg si avea inaltimea 1.78. Un alt scandal s-a iscat din cauza ca isi obligau angajatii sa cumpere si sa poarte hainele magazinelor lor, lucru interzis de legislatia muncii.

Ralph Lauren
Click pe imagine pentru a vedea toate produsele Polo Ralph Lauren de pe b-mall.ro

 

Prin ce se deosebesc?

Ambele branduri sunt unice si cunoscute pentru anumite lucruri specifice, farmecul fiind purtat chiar de aceste diferentieri dintre marcile de lux; atat de asemanatoare si totusi atat de diferite.

Spre exemplu, desi ambele creeaza haine sport, produsele Ralph Lauren sunt apreciate ca fiind mai reusite in ce priveste materialele folosite si modelele realizate.

Nimeni nu iese castigator din aceasta lupta Tommy Hilfiger vs Ralph Lauren, ambele avand aceleasi practici in ce priveste profesionalismul si liniile in care se incadreaza in ce priveste colectiile de haine sau alte produse.

Despre Ralph Lauren si Tommy Hilfiger pe Facebook.com/BoutiqueMall