Grija parintilor pentru siguranta si confortul copiilor este mereu neobosita. Fiecare aspect legat de cresterea lor este luat in serios de acestia si nici o decizie nu este luata iresponsabil, ci doar dupa o documentare riguroasa, care sa le ofere garantia ca au ales intelept.

Un subiect de interes in aceasta perioada este alegerea incaltamintei de iarna, care nu poate fi oricum. Protectia trebuie sa fie garantata, iar confortul la purtare este o regula de aur, de la care nu se poate face nici o exceptie. Este perioada in care acestia isi formeaza mersul, chiar pozitia labelor de la picioare, deci incaltamintea este cu rol important in cazul lor. Nu va fi ales nimic deci de dragul modelelor atat timp cat pe partea functionala nu corespunde totul cu nevoile micutilor.

Suntem constienti de cat este de important pentru voi, in calitate de parinti, sa gasiti incaltamintea potrivita pentru copii, motiv pentru care va punem la dispozitie o varietate de solutii, optiuni ergonomice, produse confectionate de branduri mari, recunoscute pentru echilibrul oferit intre functionalitate si estetica. Puteti accesa categoria de incaltaminte pentru baieti, respectiv pentru fete pentru a descoperi ofertele noastre. Mai departe va punem la dispozitie cateva sfaturi despre cum trebuie aleasa incaltamintea de iarna pentru copii, cum trebuie sa fie aceasta.

Incaltamintea potrivita de iarna mai ales in intervalul de varsta 4 – 6 ani!

Desigur ca atentia pentru o astfel de alegere trebuie sa fie generala si nu neaparat raportata la categoria de varsta. Cu toate acestea, specialistii in ortopedie pediatrica subliniaza importanta incaltamintei de iarna corespunzatoare in intervalul 4 – 6 ani cand practic copiii isi formeaza mersul. Protectia la frig trebuie imbinata cu nevoia copiilor de a se misca in voia, de a beneficia de flexibilitate. Ghetele de iarna spre exemplu nu trebuie sa fie niciodata fixe si nu doar din cauza disconfortului, ci mai ales pentru ca dezvoltarea sanatoasa oaselor de la picioare poate avea de suferit. In aceste conditii, deformarile pe care le sufera la picioare din cauza incaltamintei nepotrivite ar putea fi permanente.

Multi parinti merg pe ideea ca o pereche de cizme sau ghete mai mari sunt de preferat pentru ca in cazul copiilor piciorul creste repede si la scurt timp vor avea nevoie de altii. Nu sustinem o astfel de idee si nici specialistii nu o incurajeaza. Astfel de decizii pot fi cauza pentru care mersul copiilor este unul deformat, iar laba piciorului vizibil afectata. Cand il deranjeaza incaltamintea, copilul poate deveni irascibil, unii chiar refuzand sa o mai incalte. Regasiti in portofoliul nostru modele variate de incaltaminte de iarna, in masuri diverse, pentru a va asigura ca alegerile realizate in acest sens nu vor rezulta in durere si disconfort in cazul celor mici. Produsele noastre sunt furnizate de branduri consacrate, deci sunt articole originale, de calitate, sigure pentru picioarele in formare ale copiilor.

Atentia acordata alegerii incaltamintei nu trebuie subestimata. Refuzul categoric al copilului de a realiza plimbarea zilnica poate indica faptul ca este incomodat de incaltaminte. Sunt cazuri in care deteriorarile de cartilaje si oase sunt atat de grave, incat sunt iremediabile.

Materialele naturale, preferate de picioarele sensibile ale copiilor

Conteaza ca incaltamintea de iarna sa fie suficient de grosa pentru a proteja contra frigului si tototdata sa permita pielii sa respire, pentru a nu afecta sanatatea picioarelor. Pielea naturala este in acest sens o recomandare, dar gasiti in magazinul nostru si alternative pentru aceasta, de asemenea sigure. Sunt optiuni de dorit atat pentru confortul resimtit la picioare si partea estetica, dar si vizavi de igiena picioarelor intrucat nu favorizeaza dezvoltarea de alergii, bacterii, etc.

Asigurati-va ca alegeti incaltamintea potrivita pentru copii, astfel ca acestia sa se bucure de o iarna plina de distractii si activitati externe in voie.