blugi cu talie inalta

Întâlnirile cu prietenii, vizitele la rude, un job full time și activitățile casnice fac parte din programul tău cotidian? Atunci, înseamnă că trebuie să ai o garderobă vestimentară bogată, casual, smart-casual, elegantă și chiar confortabilă și lejeră.

Blugii sunt piesa vestimentară de rezistentă și trendy, care îți oferă comoditate și libertate în mișcare. Aceștia pot fi purtați la numeroase evenimente alături de prieteni, familie sau colegi. Totuși, pentru a fi mereu la înălțime, în privința aspectului tău, trebuie să știi cum să-i porți, cum îi asortezi cu diferite outfituri și care sunt modelele de blugi cu talie înaltă potrivite pentru corpul tău. Află toate astea, și nu numai, din rândurile de mai jos:

Scurtă istorie a blugilor

Blugii, întâlniți și sub denumirile de jeans sau pantaloni denim, au o istorie tumultuoasă care începe în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Creați, prima oară dintr-un material de stofă și pânză de culoarea albastru închis, acești pantaloni aveau, în premieră, nituri de cupru, pentru zona buzunarelor care-i făceau mult mai rezistenți. De aceea, au fost purtați, inițial, de persoanele care aveau nevoie de haine durabile: tăietori de lemne, zilieri, agricultori și cowboy.

Blugii oferă o libertate de mișcare foarte mare și sunt confortabili, de aceea, erau folosiți preponderent de persoanele ce lucrau în domeniile pline de mișcare fizică îndelungată. Totodată, blugii clasici au buzunare atât în față, cât și la spate, pentru a putea transporta diferite accesorii.

De-a lungul timpului, ei au luat parte la majoritatea evenimentelor și mișcărilor sociale. De altfel, în jurul anilor ’30-’40, apar pantalonii denim pentru femei. După terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial și, în special, în anii ’50, blugii au fost purtați de către clasa muncitoare și în semn de protest. 

Studenții și elevii nu aveau voie cu blugi la cursuri. Cu toate acestea, regula nu a fost acceptată și, în mai puțin de un deceniu, școlile și facultățile erau invadate de adolescenți, și chiar profesori, care purtau blugi. În anii ’60, acești pantaloni apar în mișcarea socială hippie. Anii ’80 și ’90 vin cu numeroase modele în rândul blugilor.

Jeanșii au fost purtați, de-a lungul timpului, de către foarte multe celebrități: Bob Dylan, Kurt Cobain (Nirvana) sau Mariah Carey sunt doar câteva. Fiind un articol de vestimentație fără vârstă, blugii vor rămâne întotdeauna în pas cu moda!

Care sunt modelele de blugi cu talie înaltă?

Blugii cu talie înaltă au trecut prin numeroase modificări în funcție de trendul fashion al unei perioade. Designul lor poate fi asortat cu diferite outfituri și sunt în continuare în pas cu moda. 

Deoarece, există mai multe conformații ale corpului–clepsidră, în formă de pară, de măr, ovală, dreptunghiulară sau rotundă–, pantalonii denim cu talie înaltă au fost realizați în croieli diferite, pentru a putea fi purtați de oricine.

Blugii largi cu talie înaltă

Blugii largi cu talie înaltă fac parte din colecția clasică a mișcării hippie. Aceștia se potrivesc oricărei siluete fiindcă există numeroase modele cu lungimi și lățimi diferite. Pot fi purtați cu un top-crop, cu o cămașă office sau cu o bluză dichisită. 

Blugii evazați

Blugii evazați sunt mai largi în zona de jos, spre pantofi, și prezintă un stil avangardist și un outfit răcoros. Pantalonii pot fi purtați cu numeroase topuri mulate sau cămăși. Blugii cu talie înaltă și evazați sunt excelenți atât pentru trendul casual, urban, casual-business cât și pentru evenimentele care necesită o vestimentație semiformală.

Blugii cu talie înaltă și drepți

Blugii clasici și drepți sunt atemporali! Fiind printre primele modele de pantaloni denim, aceștia se mențin în topul celor mai răspândite și purtate piese de vestimentație. Sunt confortabili, plăcuți la atingere și la mers. Merg perfect cu numeroase topuri și sunt bineveniți și în spațiul office.

Blugii tip banană

Blugii-banană sunt largi, însă, au o formă asemănătoare fructului: ficși în talie, evazați pe șolduri și picioare și strâmți către glezne. Au avantajul că pot fi purtați de fiecare conformație, deoarece, există modele variate în funcție de lungime, lățime sau imprimeu.

Blugii „boyfriend”

Blugii „boyfriend”, sau blugii în stil bărbătesc, oferă doamnelor și domnișoarelor un sentiment de comoditate și un aspect plăcut. Acest model poate pune silueta în prim-plan, accentuând formele frumoase. Adesea, blugii cu talie înaltă în stil bărbătesc și purtați de femei trebuie să aibă o lungime până la nivelul gleznelor sau chiar deasupra acestora. Ei se vor asorta minunat cu majoritatea outfiturilor superioare: maiou, tricou, cămașă. jachetă de piele sau jeans.

Blugii cu franjuri și rupturi

Foarte controversați, blugii cu franjuri sau rupturi fac, în continuare, furori în lumea fashion. Sunt comozi și excelent de purtat pentru serile împreună cu prietenii, în excursiile și drumețiile urbane sau de câmpie, cât și pentru activitățile cotidiene.

Încearcă să eviți să porți pantalonii rupți la locul de muncă. Optează pentru aceștia doar în cazul în care jobul tău este permisiv cu privire la stilul vestimentar. Totodată, cu cât pantalonii au mai multe tăieturi, franjuri sau crestături, cu atât mai mult trebuie să optezi pentru un top basic și neutru pentru a evita lookul încărcat.

Blugii cu talie înaltă și broderie

Dacă gusturile tale includ concepte ale mișcării sociale hippie sau plăcerea pentru motivele tradiționale, stilul arabesque sau floral, blugii cu talie înaltă și broderie îți vor oferi un aspect chic, sofisticat și inedit. 

Asemenea pantalonilor denim cu crestături, cu cât designul este mai bogat, cu atât va trebui să alegi simplitatea topului. Poți asorta blugii cu o cămașă veselă sau un tricou casual și o pereche de bascheți. Dacă modelul este de dimensiuni mari, încearcă să asortezi culorile acestuia la restul outfitului.

Blugii skinny

Blugii skinny se pot asorta cu foarte multe stiluri de modă și outfituri. Sunt extrem de versatili și comozi, având o varietate extinsă de palete cromatice și modele: cu rupturi, cu broderie, imprimeu sau clasici. Sunt potriviți pentru activitățile din timpul zilei dar și pentru o ieșire de seară la cină sau club.

Blugii cu trăsături de modelare

Blugii cu talie înaltă care au drept trăsătură principală modelarea corpului sunt la granița între denim și colant. Fiind realizați dintr-un material elastic, material care se întinde în funcție de forma corpului, aceștia subțiază formele. De aceea, sunt potriviți pentru persoanele cu șolduri voluminoase, mai ales, dacă sunt purtați cu o tunică sau cu un tricou lung.

Blugii scurți cu talie înaltă

Blugii scurți cu talie înaltă sunt excelenți în sezonul cald sau în perioadele puțin mai răcoroase, alături de un dres sau un colant subțire. Pot fi purtați la mare, la munte, în cluburi sau în plimbările cotidiene, de ce nu?  

Denimul bărbătesc

Blugii sunt universali pentru ținutele casual feminine și masculine. Multe dintre modelele prezentare anterior pot face parte și din garderoba bărbătească. Totuși, există 4 tipuri de pantaloni denim des întâlniți în lumea fashion a bărbaților.

  • Blugii slim fit. Denimul slim fit are croiala strânsă pe picior și oferă bărbatului o siluetă mai suplă și mai multă comoditate în mișcare.
  • Blugii skinny. Blugii skinny sunt adaptabili și elastici. Aceștia pot fi purtați în stilul casual, urban, smart-casual și în numeroase joburi office.
  • Blugii clasici. Blugii clasici și drepți sunt cei care au dat naștere la foarte multe tendințe de modă. Aceștia oferă un look masculin și atractiv.
  • Blugii evazați. Jeanșii evazați au apărut pentru prima oară în anii ‘60, în perioada mișcării sociale hippie. Sunt, în continuare, preferați de către persoanele pasionate de cultura hip-hop.

Idei de outfituri potrivite pentru blugii cu talie înaltă

Jacheta de piele și jeanșii confortabili

Stilul casual-rock poate avea diferite combinații de articole vestimentare. Adesea, jacheta din piele, pantalonii din piele sau cei din denim sunt piesele de rezistență ale costumațiilor. Pentru un look trendy și „badass” poți asorta un top simplu, cu mesaj sau imprimeu, o jachetă din piele într-o culoare îndrăzneață și jeanșii care te fac să te simți perfect.

Stilul boho-chic în urban

Pantalonii denim cu talia înaltă pot fi asortați cu elementele stilului boho chic în care hainele cu diferite motive florale, mărgelele și bijuteriile mari, eșarfele și articolele hippie primează. Alege o pereche de pantaloni drepți, un cardigan lung, pantofi cu toc și o geantă încăpătoare pentru o ținută „daily”.

Top-crop indiferent de sezon

Blugii cu talie înaltă se combină excelent cu piesele top-crop, cu mânecă scurtă sau lungă. Tipul prezentat de vestimentație pune silueta în evidență și oferă un aspect mixt de hippie și rock. Te vei simți îndrăzneață și trendy!

Blugii bărbătești și stilul minimalist

O pereche de blugi clasici, drepți, alături de o bluză simplă, minimalistă, în culori neutre sau pastelate, poate fi combinația ideală pentru evenimentele cotidiene și cele de seară. Chiar dacă sunt piese care fac parte din stilurile casual și smart-casual, te vei simți elegant și sigur pe tine. Asortează outfitul cu accesoriile și pantofii favoriți. Nu vei da greș.

Tricoul și perechea de jeans: casual și mereu în trend

Cea mai simplă, răspândită și confortabilă ținută din stilurile casual, urban și streetwear este formată din cele două piese de rezistență: perechea de jeans cu talie înaltă și tricoul. Este un outfit pe care sigur îl ai în garderobă, indiferent de modelul sau gama cromatică a articolelor.

Frumusețea denimului

Blugii se potrivesc la fix cu o jachetă din același material. Cele două piese se vor asorta de minune chiar și dacă nu au aceeași nuanță de denim, ba, chiar, vor crea un contrast foarte plăcut: pantalonii de albastru-închis și jacheta pastel, spre exemplu. Această ținută este, de asemenea, foarte practică deoarece ambele articole au buzunare.

Sportul urban și ținuta lejeră

Blugii cu talie înaltă și evazați vor fi, întotdeauna, o piesă-cheie atunci când vrei să arăți cool în timp ce faci un sport urban: mersul și trickurile cu bicicleta, skateboardul, rolele, trotineta sau patinele (pentru sezonul rece). Alege un top ușor, precum bluza, tricoul sau maioul.

Stilul îndrăzneț și jeanșii rupți

Blugii pot avea crestături, rupturi și franjuri de diferite dimensiuni sau modele. Adesea, vei întâlni pantaloni cu striații discrete, mici și pe un singur picior. Totuși, dacă vrei să abordezi un stil îndrăzneț, liber, potrivit pentru un club sau mersul la mare, optează pentru blugi cu tăieturi vizibile, mari.

Blugii vor fi, întotdeauna, o piesă vestimentară plăcută de majoritatea iubitorilor de modă deoarece aceasta nu se îndepărtează de la tendințele actuale fashion. Alege jeanșii cu talie înaltă potriviți pentru corpul tău și pentru evenimentele la care participi. Asortează-i cu articolele din garderoba ta și simte-te chic și confortabil la orice eveniment!